ПОЕЗИЈА 1 - 4

     ПОЧЕТНА

 

 

Вработени
Правилник
Куќен ред
ИКТ во наставата
Нашиот патронат
Посебни денови
Фото галерија
Уметничка галерија
Проекти
Секции
Ученички активности
Наставнички совет
Совет на родители
Ние веруваме во...
Наставни програми
Почетна

 

 

bulletОД 1 - 4

 

bulletОД 5 - 8
bullet Наградени литературни творби за патронат 2004 год. 

 

             

 

Ајде да се дружиме,                                                      

љубов да си пружиме                           ЉУБОВ

Љубовта е песна                             Љубов е сонце што грее.

весела и лесна                                 Љубов е мама кога милно ми се смее.

љубовта се птици во лет                Љубов е и дада кога ке ми каже бато

љубовта е во цел свет.                    а и по коса кога ме гали тато.

Ајде деца заедно                               Љубовта со вага не се мери.

рака да си пружиме                         Љубовта од срце се дели.

со песна и игра                                 Љубовта со љубов се враќа

заедно да се дружиме                       тоа не е нешто со пари што се плаќа.

и топла љубов да си пружиме.                       Стефан Митовски, 2а одд.

         Ивана Велковска, 2а одд.

 

                                                                  

 

          ЕСЕН

 

Есента штом дојде                 

овошјето се буди,                               

летото си пројде,                    

дождот вее, студи.                 

 

Есента е убава,

есента е цвет,

есента го краси

целиот свет.

 

Есента е годишно време

најубаво на свет,

децата го сакаат

како сладок мед.

        Симона Богоевска и Александра Антевска, 3а одд.

              

 ТВОРБИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД 3Б ОДД.

 

ТАТКОВИНА                                             ОВОШНА ГРАДИНА  

Татковината моја                 Овошна градина       

не е било која.                                       пред нас сјае

Лична е како слика                                со плодови полна

МАКЕДОНИЈА се вика.                         секое дете нека знае.

Родена е во војна                                  Тие се мало

ама денес е многу стројна.                    сонце што се јаде,

Голема многу не е,                                  убавата боја

но за неа секој песна пее.                       природата им ја даде.

Тука се родени                                        Црвени и жолти

родителите мои                                     сочни и вкусни,

затоа татковината                               за сите деца

во срце ми стои.                                     да сладат усни.    

 

                   ЉУБОВ

 Љубовта е волшебна сила

и затоа на сите им е мила.

Љубов е кога сакам,

или некој ме сака,

а тоа се прави

без никаква мака.

Затоа љубов нека царува,

и црвен цвет нека се подарува.

bulletОД 1 - 4

 

bulletОД 5 - 8
bullet Наградени литературни творби за патронат 2004 год. 

 

 

  ПОЧЕТНА

[Вработени] [Правилник] [Куќен ред] [ИКТ во наставата] [Нашиот патронат] [Посебни денови] [Фото галерија] [Уметничка галерија] [Проекти] [Секции] [Ученички активности] [Наставнички совет] [Совет на родители] [Ние веруваме во...] [Наставни програми] [Почетна]