ПОЕЗИЈА 5 - 8

     ПОЧЕТНА

 

 

Вработени
Правилник
Куќен ред
ИКТ во наставата
Нашиот патронат
Посебни денови
Фото галерија
Уметничка галерија
Проекти
Секции
Ученички активности
Наставнички совет
Совет на родители
Ние веруваме во...
Наставни програми
Почетна

 

 

bulletОД 1 - 4

 

bulletОД 5 - 8
bullet Наградени литературни творби за патронат 2004 год. 

 

Ако животот е најдлабокиот океан кој диво се бранува на силниот ветар, тогаш ШТО СУМ ЈАС?

Дали сум само обичен давеник кој беспомошно го губи здивот, тонејки кон дното, или пак сум храбар херој,

кој верувајќи во себе, се обидува да исплива на површината?...             

 Миа Трипунова, 8б одд

 

.....Сакам дружење и работи кои ги сакаат моите врсници. Сакам слобода...      

Калина Велевска, 8б одд.

 

......Љубовта е сјајна ѕвезда која никогаш не згаснува......Љубовта е оган кој со ништо не се гаси...

.....Љубовта е најмоќното оружје кое се бори против омразата и љубомората....   

 Лазе Гелев, 7в одд

 

.....Секаде може да се сретнат сиромашни луѓе со тажни лица и влажни очи, очи кои молат за милост.

И зошто да не им помогнеме? Зошто да не придонесеме да нема гладни и боси луѓе, луѓе без покрив

над главата кои постојано живеат од ден за ден? Зошто кога ние сме во нашите топли домови и кога

го јадеме нашиот оброк не помислиме на гладните?....                

             Јасна Дишлиеска-Митова, 8а одд.

 

......Како и секој човек, така и јас соништа имам, НБА кошаркар да бидам.....  

 Марин Трпеновски, 8б одд.

 

....Сонувам за реалност во која сите деца и луѓе ќе бидат среќни, без оглед на материјалното, затоа што

човек не се цени по тоа како изгледа и колку пари има, туку по тоа што го поседува внатре во душата,

а тоа е карактерот.                                                                                   

  Филип Несторов, 8б одд.

 

......Љубовта е како сонце. Те топли и грее. Љубовта е слатка како мед........      

  Благица Темовска, 7в одд.

 

....Другарството не бира религија, јазик, култура, па дури ни боја на кожата.... 

Мартин Анѓеловски, 7а

 

.....Дали некогаш сте станале или сте го отстапиле местото на старецот во автобусот...Дали сте го виделе

изгладнетото момче како стои пред вратата на соседот и чека малку леб за да преживее, или пак скитникот

на мостот како проси секое утро за да купи парче леб....                                

  Виолета Љубиновска, 7в одд.

 

......Длабоко си во моето срце и душа,

те гледам секоја вечер на прозорецот од твојата соба,

како мала сјајна ѕвезда го осветлуваш просторот околу себе,

и даваш среќа на сите нас......     

 Бојан Гиевски, 8б одд.

 

bulletОД 1 - 4

 

bulletОД 5 - 8
bullet Наградени литературни творби за патронат 2004 год. 

 

  ПОЧЕТНА

[Вработени] [Правилник] [Куќен ред] [ИКТ во наставата] [Нашиот патронат] [Посебни денови] [Фото галерија] [Уметничка галерија] [Проекти] [Секции] [Ученички активности] [Наставнички совет] [Совет на родители] [Ние веруваме во...] [Наставни програми] [Почетна]